Prišla je nova Ford Puma

Zasnovana tako, da vam pomaga, da kar najbolje izkoristiti hiter in dinamičen tempo sodobnega življenja.

Z inovativno "človeko-centrično" zasnovo, krepko zunanjostjo SUV in prefinjenim hibridnim pogonom: nova Ford Puma ne išče vaše pozornosti, ampak jo potihem zahteva.

Nova Ford Puma

Nova Ford Puma se je pridružila modelom, ki jim je neodvisna organizacija za preverjanje varnosti s preskusnimi trčenji Euro NCAP podelila najvišjo varnostno oceno s petimi zvezdicami.

Puma, crossover z navdihom športnih terencev, je najvišjo oceno osvojila po novih, strožjih testnih protokolih, ki so jih uvedli leta 2018.

Tehnologija, ki vožnjo spreminja v veselje

Tehnologija, ki vožnjo spreminja v veselje

Ford Puma ima vrsto inovativnih funkcionalnosti, namenjenih izboljšanju užitka v vožnji. Kot so izbirni načini pogona in Ford Co-Pilot360, impresiven nabor tehnologij za pomoč vozniku, ki skupaj pomagajo pri upravljanju pospeševanja, zaviranja in celo krmiljenja. Med njimi so prilagodljiv tempomat, sistem za preprečevanje naleta in pomoč za ohranjanje voznega pasu, ki so pozorni na cesto pred vami in vas opozarjajo na morebitne nevarnosti.

Motorji v koraku s časom

Motorji v koraku s časom

Nova doba čistejših hibridnih električnih vozil je tu in Ford Puma uteleša novo Fordovo smer. Ponudba novih naprednih hibridnih in bencinskih motorjev EcoBoost v novi Pumi bo navdušila. Motorji zagotavljajo izjemno zmogljivost, skupaj z izjemno varčno porabo goriva in občutno nižjimi emisijami CO2 kot drugi konvencionalni, nehibridni motorji.

Popolno ravnovesje

Popolno ravnovesje

Ne le z izjemnim videzom, navdušuje tudi z dovršenostjo. Kabina Ford Pume vas obdaja z elegantno obliko in prefinjenostjo usnjenega oblazinjenja. Sprednja sedeža sta opremljena z ledveno oporo in masažno funkcijo za še višjo raven udobja. Sijajni okrasni element poskrbijo za še bolj dovršen slog. Obenem vam nabor dovršenih funkcij in inovativnih tehnologij zagotavlja popoln nadzor. Od 12,3-palčne digitalne instrumentne plošče in 8-palčnega zaslona na dotik do številnih dodatnih storitev in možnosti, ki jih zagotavljata informativno-razvedrilni sistem SYNC 3 – vsak element je zasnovan tako, da je vaša vožnja kar se da lahkotna in prijetna.

Popolna zaščita v in izven avtomobila

Popolna zaščita v in izven avtomobila

Od opozarjanja na morebitne nevarnosti trčenja do pametnih sistemov, ki vam pomagajo ohranjati oprijem in stabilnost: vaša varnost je naša skrb. Zato je Ford Puma opremljena s pametnimi tehnologijami pomoči, ki so oblikovane tako, da vas, vašo družino in druge udeležence v prometu ohranjajo varne.

Pametno uporabljen prostor

Pametno uporabljen prostor

Sodobno življenje pogosto zahteva zelo prilagodljiv pristop k temu, kako porabite prostor v vozilu. Z najbolj iznajdljivo zastavljenim tovornim prostorom v razredu, Ford Puma sledi temu načinu razmišljanja.

Poleg privlačne in mikavne prezence je Pumina lepo oblikovana zunanjost združena s premišljeno funkcionalnostjo. Zagotavlja vsestranskost na vsakem koraku.

Vožnja, ki nariše nasmešek na obraz
 

Z vrsto inovativnih funkcij Ford Puma poskrbi za še večje uživanje v vožnji. Mednje sodita možnost izbire voznega načina in Ford Co-Pilot360, osupljiv nabor asistenčnih tehnologij, ki med sabo sodelujejo in vam pomagajo pri pospeševanju, zaviranju in celo krmiljenju. Tako cesto pred vami pozorno spremljajo aktivni tempomat, pomoč pri preprečevanju trka in pomoč krmiljenja pri izogibanju oviri, ki vas opozarjajo na morebitne nevarnosti.

Vaš osebni pomočnik pri vožnji

Vaš osebni pomočnik pri vožnji

Ford Co-Pilot360 združuje različne tehnologije, ki se dopolnjujejo in poskrbijo, da je vožnja še udobnejša in prijetnejša. Tako aktivni tempomat samodejno prilagaja hitrost vožnje glede na vozilo, ki vozi pred vami. Sistem lahko celo prepozna znake z omejitvijo hitrosti in ustrezno prilagaja izbrano hitrost tempomata, da vozite v skladu s predpisi.

Pametnejši tempomat

Pametnejši tempomat

Aktivni tempomat prilagaja hitrost vožnje glede na vozilo, ki vozi pred vami. Preprosto vnesite želeno hitrost in varnostno razdaljo: če pogoji v prometu ne dovoljujejo vožnje z nastavljeno hitrostjo, bo aktivni tempomat samodejno poskrbel za vzdrževanje nastavljene razdalje do vozila pred vami.

Večja odzivnost volana v nujnih primerih

Večja odzivnost volana v nujnih primerih

Pomoč krmiljenja v sili vam pomaga, da obvozite ustavljena ali počasnejša vozila in se tako izognete trčenju. Sistem s pomočjo radarja in kamere zaznava počasnejša in mirujoča vozila pred vami ter zagotovi pomoč krmiljenja pri izogibanju vozilu, če sicer grozi trčenje. Tehnologija poseže, če ni dovolj prostora za preprečitev trčenja z zaviranjem in sami ukrepate z izogibanjem.

Vozna dinamika po vaši meri

Vozna dinamika po vaši meri

Vozni izkušnji lahko vtisnete svoj pečat z izbiro voznih načinov, ki glede na vaš slog vožnje spremenijo Pumino odzivnost stopalke za pospeševanje, krmiljenje in celo prestavljanje. Na voljo je pet različnih načinov: Normal, ECO, Sport, Slippery (spolzko) in Trail (kolovoz). Obenem se spremeni prikaz ključnih informacij prek 12,3-palčnega digitalnega sklopa instrumentov, ki za posamezne izbrane vozne načine uporablja različne barvne tematike.

Kamera za preprostejše parkiranje ...

Kamera za preprostejše parkiranje ...

Stebrički, kolesa, nizki zidovi … Vzvratna kamera na zaslonu v sredinski konzoli prikaže vse, kar se skriva za vozilom. Poleg prikaza predmetov, ki ste jih morda spregledali, vam sistem s prikazom usmerjevalnih črt pomaga parkirati tudi v še tako utesnjena parkirna mesta. Kamera se samodejno vklopi, ko izberete prestavo za vzvratno vožnjo.

…ali pa prepustite Pumi, da parkira sama

…ali pa prepustite Pumi, da parkira sama

Parkiranje na prometni ulici ali pri pomanjkanju prostora je lahko zelo zahtevno. Če je vaša Ford Puma opremljena z aktivnim parkirnim pomočnikom, se boste čudili, da je lahko tako preprosto. Ko je sistem aktiviran, prepozna ustrezno parkirno mesto in vozilo samodejno usmeri vanj. Pomaga vam lahko tudi pri ponovnem vključevanju v promet. Vam ostane le še upravljanje s stopalkama za pospeševanje in zaviranje ter prestavljanje.

Vedno v skladu z predpisi

Vedno v skladu z predpisi

Opozorilo za napačno smer s pomočjo naprej usmerjene kamere in informacij navigacijskega sistema ugotavlja, ali vozite v napačno smer. V tem primeru vas sistem s prikazi in zvočnimi signali opozori na nevarnost, da lahko ustavite vozilo in poskrbite za ustrezne ukrepe.

Žarometi, ki vam pomagajo videti okrog ovinka

Žarometi, ki vam pomagajo videti okrog ovinka

Pumini žarometi LED zagotavljajo natančen in intenziven svetlobni snop. Vključujejo tudi edinstvene značilno oblikovane dnevne luči LED in statične luči, ki osvetlijo odcep ali ovinek, ko volan zasukate za več kot 30 stopinj.

Vidi vozila v mrtvem kotu

Vidi vozila v mrtvem kotu

Sistem za nadzor mrtvih kotov uporablja radarske senzorje za zaznavanje vozil, ki so morda skrita v mrtvem kotu za vozilom. Senzorji so na obeh straneh vaše Pume in vas opozorijo z oranžno lučko, ki zasveti v ustreznem zunanjem ogledalu.

Zazna vozila na vaši (vzvratni) poti

Zazna vozila na vaši (vzvratni) poti

Opozarjanje na prečni promet je del sistema za nadzor mrtvih kotov. Pri vzvratni vožnji in oviranem pregledu nad dogajanjem v prometu lahko opozarjanje na prečni promet zazna bližajoča se vozila in vas opozori z zvočnim signalom. Obenem zasveti lučka v zunanjem ogledalu (levem ali desnem, odvisno od smeri, iz katere se bliža vozilo).

Vidi prometne znake, da jih ne spregledate

Vidi prometne znake, da jih ne spregledate

Pametni sistem za branje prometnih znakov lahko prepozna tako trajne kot začasne znake in oznake ob cesti ali nad njo. Med instrumenti se pokaže simbol z oznako hitrostne omejitve ali prepovedi prehitevanja ter se spremeni skladno z zaznano novo omejitvijo.

Dodatna pomoč pri speljevanju v klanec

Dodatna pomoč pri speljevanju v klanec

Pomoč pri speljevanju na strmini začasno prepreči pomik vozila nazaj ali naprej. Sistem za dve do tri sekunde zadrži tlak v zavornem sistemu, kar vam zagotavlja več časa in nadzora za premik stopala z zavorne stopalke na stopalko za pospeševanje. Sistem je zelo uporaben tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

Boljši pregled na cesto, brez slepljenja drugih

Boljši pregled na cesto, brez slepljenja drugih

Samodejni preklop dolgih loči je nadvse uporaben pri nočnih vožnjah, saj začasno zasenči dolge luči, ko zazna vozila, ki vozijo nasproti ali pred vami na vašem voznem pasu, da prepreči slepljenje drugih voznikov. Nato spet samodejno preklopi na dolge luči, da vam zagotovi maksimalno vidljivost.

Senzorji za parkiranje brez stresa

Senzorji za parkiranje brez stresa

Parkirni senzorji na sprednjem in zadnjem delu vozila vam pomagajo oceniti razdaljo med vami in ovirami pred ali za vozilom. Ko senzorji zaznajo oviro, vas sistem opozori z zvočnim signalom, ki postaja intenzivnejši, ko se bližate oviri.

Tehnologija, ki zazna utrujenost voznika

Tehnologija, ki zazna utrujenost voznika

Sistem za nadzor zbranosti stalno preverja vaše vedenje med vožnjo in zazna vse spremembe, povezane z utrujenostjo. Če zazna zmanjšanje pozornosti, se na zaslonu pokaže opozorilni simbol, ki vam predlaga, da naredite premor. Pri nadaljnjem zmanjševanju zbranosti sistem ponovno prikaže opozorilo in vas 'predrami' še z zvočnim signalom.

Nova generacija vozila, zahteva novo generacijo pogona


Začela se je nova doba čistejših hibridnih električnih vozil in Ford Puma uteleša to novo smer. Na voljo je s pestro izbiro novih naprednih hibridnih bencinskih pogonov EcoBoost, ki zagotavljajo izjemno zmogljivost ob osupljivo varčni porabi in znatno manjših izpustih CO2 v primerjavi z običajnimi, nehibridnimi motorji.

Kaj je hibrid?

Kaj je hibrid?

Pumina tehnologija EcoBoost Hybrid za večjo učinkovitost uporablja majhen elektromotor in 48-voltno baterijo. Ta blagi hibridni pogonski sklop ne zadošča za pogon izključno na elektriko; elektromotor zagotavlja dodatno podporo bencinskemu motorju, ko jo ta potrebuje, in s pomočjo tehnologije regenerativnega zaviranja polni baterijo, da tako izboljša varčnost vozila in zmanjša izpuste. Prav tako Pume ni treba priklapljati na zunanji vir energije, saj se 48-voltni baterijski paket polni kar med vožnjo.

Nagrajena zmogljivost motorja

Nagrajena zmogljivost motorja

Za čisto delovanje ni treba sklepati kompromisov. 1,0-litrski bencinski motor Ford EcoBoost je šestkratni dobitnik priznanja Mednarodni motor leta. Naj vas to ne preseneti: za pogon Pume sta na voljo hibridni različici s 125 ali 155 KM, ki zagotavljata brezkompromisno zmogljivost običajnega 1,5-litrskega motorja, a z manjšo porabo goriva in manjšimi izpusti CO2 – ne le okolje, zaradi manjših stroškov delovanja vam bo hvaležna tudi denarnica!

6-stopenjski ročni menjalnik

6-stopenjski ročni menjalnik

6-stopenjski ročni menjalnik v Pumi je optimalno prilagojen za preprostejše, natančnejše in tišje prestavljanje. Posebna zasnova izboljša vozno dinamiko in zmanjša porabo goriva, zato boste še bolj uživali v vožnjah, le da boste manjkrat zapeljali na bencinsko črpalko.

Sistem Auto Start-Stop za manjšo porabo goriva

Sistem Auto Start-Stop za manjšo porabo goriva

Ko ustavite pred semaforjem ali prestavite v prosti tek v koloni, lahko ta tehnologija samodejno izklopi motor (obenem pa še vedno zagotavlja delovanje pomembnih sistemov, kot so žarometi, klimatska naprava in Ford SYNC). Ko želite speljati, kot običajno pritisnite stopalko sklopke in prestavite v prvo prestavo ali pri samodejnem menjalniku sprostite stopalko zavore in sistem ponovno zažene motor. Sistem Auto Start-Stop je še posebej učinkovit v mestu in gostem prometu, saj lahko znatno zmanjša porabo goriva.

Udobje še nikoli ni bilo tako priročno
 

Ne le z izjemnim videzom, navdušuje tudi z dovršenostjo. Kabina Forda Puma vas obdaja z elegantno obliko in prefinjenostjo usnjenega oblazinjenja. Sprednja sedeža sta opremljena z ledveno oporo in masažno funkcijo za še višjo raven udobja. Sijajni okrasni element poskrbijo za še bolj dovršen slog. Obenem vam nabor dovršenih funkcij in inovativnih tehnologij zagotavlja popoln nadzor. Od 12,3-palčne digitalne instrumentne plošče in 8-palčnega zaslona na dotik do številnih dodatnih storitev in možnosti, ki jih zagotavljata informativno-razvedrilni sistem SYNC 3 – vsak element je zasnovan tako, da je vaša vožnja kar se da lahkotna in prijetna.

Imejte vse pod nadzorom

Imejte vse pod nadzorom

Edinstveno žarišče Pumine notranjosti je novi digitalni sklop instrumentov. Ta dovršeni 12,3-palčni barvni LCD zaslon uporablja tehnologijo neoviranega pretoka, ki zaslonu omogoča, da je usločen kot armaturna plošča in se tako še bolj brezhibno ujema z notranjostjo. Informacije so prikazane z visoko ločljivostjo ter intuitivnimi, lahko berljivimi simboli, hkrati s spremembo voznega načina pa se spreminjajo tudi barve in konfiguracija prikaza.
Sami lahko izberete, katere informacije naj bodo prikazane, vključno z navigacijskimi opozorili, in programirate želene pripravljene prikaze za posamezne voznike.

Prostoročno upravljanje s sistemom SYNC 3

Prostoročno upravljanje s sistemom SYNC 3

Ford SYNC 3 je najsodobnejši sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani ter s preprostimi izgovorjenimi ukazi upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijski sistem. Za priklic najbližjih restavracij zadošča ukaz “Lačen sem”. Sistem lahko zvočno predvaja (prebere) prejeta sporočila. Barvni zaslon na dotik za intuitivno navigacijo podpira kretnje, kot sta ‘razteg’ za povečevanje prikaza in ‘poteg’. SYNC 3 se lahko poveže tudi z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto, funkcija AppLink pa vam omogoča dostop do nekaterih najljubših aplikacij na vašem pametnem telefonu.

Vaša najljubša glasba, kot si jo je zamislil avtor

Vaša najljubša glasba, kot si jo je zamislil avtor

Ne glede na vaš glasbeni okus mora glasba zveneti, kot si je zamislil njen avtor ali izvajalec. In prav to lahko pričakujete v novi Pumi. Zakaj? Ker je na voljo s sistemom B&O. Ta vrhunski zvočni sistem s skupno močjo 575 vatov so specifično za uporabo v Pumi zasnovali in natančno uglasili strokovnjaki za zvok podjetja B&O. Za predvajanje z bogatim in prodornim zvokom uporablja 10 zvočnikov, vključno z basovskim ‘subwooferjem’, domiselno vgrajenim v zadnjo predelno steno, da ne ‘krade’ prostora v prtljažniku. Zato povečajte glasnost in uživajte v glasbi najljubših izvajalcev – skladbe bodo zvenele kot v koncertni dvorani, v katero se prelevi kabina vašega vozila.

Sedeži z masažo ledvenega predela

Sedeži z masažo ledvenega predela

Za dodatno udobje in oporo sta lahko voznikov in sovoznikov sedež v Fordu Puma opremljena z masažno funkcijo v ledvenem predelu. Po pritisku na tipko masaža s trismerno prilagoditvijo sprosti utrujene mišice – idealno za dolga potovanja.

Polite pijače? Blatne tačke? Nič hudega.

Polite pijače? Blatne tačke? Nič hudega.

Življenje v mestu je lahko zelo razburkano. Pijače pljusknejo čez rob, mokrih čevljev se držita blato in listje. Na srečo se ne obremenjujete s tem, da bi moral biti vaš avto brezhibno čist. Zato smo ustvarili novo zasnovo sedežev za vašo Pumo: zdaj lahko sedežne prevleke sprednjih in zadnjih sedežev povsem odstranite in jih operete v pralnem stroju. Da je postopek še preprostejši, so opremljene z zadrgo. In če si zaželite spremembo, lahko v naši ponudbi preprosto izberete drugačne prevleke.

Naj vas poboža sonce

Naj vas poboža sonce

Puma je na voljo s panoramsko streho polne dolžine, ki povsem nadomesti streho iz jekla. Tako naravna svetloba preplavi kabino, da lahko uživate v svetli in zračni notranjosti. Sprednjo polovico strehe lahko s pomočjo elektrike dvignete ali pomaknete nazaj, senčnik polne dolžine pa vam omogoča, da se pri odprtem strešnem oknu prepustite svežemu zraku, obenem pa ste zaščiteni pred močnimi sončnimi žarki.

Sedeži in volan, ki vas pogrejejo

Sedeži in volan, ki vas pogrejejo

Izberete lahko tudi ogrevanje voznikovega in sovoznikovega sedeža. Da vam bo kar se da udobno, so na voljo tri stopnje ogrevanja za vsak sedež. V ledeno mrzlih jutrih, zoprno hladnih dneh ali nočeh s temperaturo pod ničlo vas bo ogrevanje volana ogrelo hitreje od para rokavic.

Zaščitite zunanji ogledali pred poškodbami

Zaščitite zunanji ogledali pred poškodbami

Za zaščito pred poškodbami se zunanji ogledali po parkiranju s pomočjo elektrike samodejno preklopita k vozilu (pri različicah Titanium in ST-Line). Ko sta ogledali preklopljeni k vozilu, sta zaščitena tudi vgrajena elegantna smernika. Ogledali sta ogrevani, da se boste lahko v ledenih jutrih hitreje odpravili na pot.

Preprečite neljube poškodbe in praske na vratih

Preprečite neljube poškodbe in praske na vratih

Na tesnih parkiriščih z vrati hitro zadenete ob oviro. A ko odprete katera koli od štirih Focusovih vrat, se pomakne navzven zaščitna obloga, ki zavaruje lakiranje vrat in drugih predmetov.

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Ko senzor zazna dežne kaplje na vetrobranskem steklu, aktivira brisalce in nato prilagaja njihovo delovanje vremenskim pogojem. Izbirate lahko med različnimi stopnjami občutljivosti, ki vklop brisalcev prilagodijo količini zaznane vlage.

Nastavite idealno temperaturo s pomočjo samodejne klime

Nastavite idealno temperaturo s pomočjo samodejne klime

S klimatsko napravo z elektronskim samodejnim uravnavanjem temperature lahko izberete želeno temperaturo in sistem jo bo vzdrževal z naprednim sistemom za klimatiziranje. Z novo tristopenjsko samodejno nastavitvijo lahko izberete, kako hitro in intenzivno naj se vozilo ogreje ali ohladi.

MyKey – da lahko posodite avto brez skrbi

MyKey – da lahko posodite avto brez skrbi

S funkcijo Ford MyKey lahko poleg številnih drugih nastavitev določite najvišjo hitrost, aktivirate opozorilnik za uporabo varnostnega pasu in celo omejite glasnost zvočnega sistema. Tehnologija je zasnovana tako, da lahko brez skrbi posodite avto prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki naj veljajo s posameznim ključem. ‘Skrbniški‘ ključ brez omejitev obdržite zase in po želji naročite še kakšen dodaten ključ.

Brez ključev in brez skrbi

Brez ključev in brez skrbi

Sistem Ford KeyFree vam omogoča, da vozilo zaklenete in odklenete, ne da bi morali ključ vzeti iz žepa ali torbe. Idealno, ko imate polne roke ali se vam mudi.

Zaženite motor s pritiskom na gumb

Zaženite motor s pritiskom na gumb

Puma samodejno zazna bližino edinstvenega daljinskega upravljalnika, tudi če je v vašem žepu ali torbi. Zato zadošča, da pritisnete na gumb za zagon Ford Power in motor veselo zaprede.

Z ogrevanjem Quickclear hitro odmrznite vetrobransko steklo

Z ogrevanjem Quickclear hitro odmrznite vetrobransko steklo

Quickclear je dovršena funkcija, ki vam omogoča, da se v ledeno mrzlih jutrih prej odpravite na pot. Izjemno tenke žičke v vetrobranskem steklu se ogrejejo, odtalijo steklo, stopijo sneg in odrosijo steklo ter pomagajo odmrzniti tudi brisalce.

Najvišji nivo varnosti za potnike in ostale udeležence v prometu
 

Od opozarjanja na nevarnost naleta do pametnih sistemov, ki vam pomagajo ohraniti oprijem in stabilnost: vaša varnost je naša skrb. Zato je Ford Puma opremljena z dovršenimi asistenčnimi tehnologijami, ki pomagajo varovati vas, vašo družino in druge udeležence v prometu.

Sistem, ki pomaga zaščititi pešce

Sistem, ki pomaga zaščititi pešce

Pomoč pri preprečevanju trčenja z zaznavanjem pešcev s pomočjo radarja in kamere preverja cesto pred vozilom. Če zazna nevarnost trčenja z vozilom, pešcem ali kolesarjem, vas najprej opozori. Če ne ukrepate pravočasno, sistem zavira s polno močjo, da prepreči nezgodo ali zmanjša stopnjo trčenja v primeru, da se mu ni možno izogniti.

Za najučinkovitejše zaviranje v sili

Za najučinkovitejše zaviranje v sili

Funkcija za zaviranje v sili zazna zaviranje v nujnih primerih in zagotovi optimalen zavorni tlak v zavornem sistemu, ki omogoča zaviranje z največjo močjo in ustavljanje na najkrajši možni razdalji.

Zgodnje opozorilo na spraznjenje pnevmatike

Zgodnje opozorilo na spraznjenje pnevmatike

Če sistem za nadzor tlaka med vožnjo zazna, da je prišlo do zmanjšanja tlaka v kateri od pnevmatik, vas takoj opozori s simbolom, ki zasveti na instrumentni plošči.

Ohranite nadzor v najbolj ostrih ovinkih

Ohranite nadzor v najbolj ostrih ovinkih

Elektronski nadzor stabilnosti ves čas spremlja vožnjo vaš Pume. Z naprednimi senzorji sistemov proti blokiranju koles in za nadzor zdrsa lahko zazna, ali vozilo izgublja oprijem in ga pomaga stabilizirati z zaviranjem posameznih koles.

Najboljši oprijem z najmanj napora

Najboljši oprijem z najmanj napora

Napredni sistem za nadzor zdrsa odpravi preveliko vrtenje koles ‘v prazno’ in vam zagotavlja najboljši možen oprijem, zmogljivost in stabilnost, ko jih najbolj potrebujete. Sistem stalno nadzira in prilagaja moč, ki je posredovana posameznim kolesom, da zagotovi maksimalen stik in oprijem, ko pospešujete.

Varnostne blazine, ki vas zaščitijo iz vseh smeri

Varnostne blazine, ki vas zaščitijo iz vseh smeri

Sprednji varnostni blazini za voznika in sovoznika dopolnjujeta stranski varnostni blazini za zaščito prsnega koša, ki sta zasnovani tako, da vas usmerita stran od sile trčenja. Obenem lahko odmakneta roko in zagotovita več prostora za zaščito pred prodiranjem strukture. Varnostne zavese zagotavljajo maksimalno pokritost, vzglavniki pa nudijo zaščito pred poškodbami tilnika zaradi nihanja glave.

Za varen prevoz otrok

Za varen prevoz otrok

Puma je zasnovana tako, da so med vsako vožnjo kar se da varni in zaščiteni tudi otroci. Zadnji sedeži so opremljeni s pritrdišči ISOFIX, na katere lahko preprosto namestite dva ustrezna otroška sedeža.

Ne pozabite se pripeti z varnostnim pasom

Ne pozabite se pripeti z varnostnim pasom

Če bi se morebiti kdaj pozabili pripeti, vas bo na to spomnil opozorilnik za uporabo varnostnega pasu na voznikovem in sovoznikovem sedežu.

Alarm kategorije Thatcham za dodatno zaščito

Alarm kategorije Thatcham za dodatno zaščito

Pumin zaščitni sistem kategorije Thatcham 1 vključuje vsestranski alarm in dvojno zaklepanje. Če z daljinskim upravljalnikom aktivirate dvojno zaklepanje, vrat ni možno odpreti iz notranjosti, tudi če je vlomilec razbil stransko okno, da bi si zagotovil vstop.

Sodobno življenje pogosto zahteva inovativen pristop glede zasedenosti prostora
 

Z najprostornejšim prtljažnikom v svojem razredu Ford Puma zagotovo podpira ta način razmišljanja.
Poleg elegantnega navdiha in gospodovalne drže Pumino čudovito izklesano zunanjost uravnoteženo dopolnjuje premišljena uporabnost. S pozornostjo do podrobnosti zagotavlja resnično vsestranskost.

Veliko več prostora kot bi mislili

Veliko več prostora kot bi mislili

Del Puminega prtljažnika je inovativni novi spodnji predal MegaBox. Ne le, da zagotavlja dodatnih 80 litrov prostora za shranjevanje in je možno v njem spraviti do 115 cm visoke predmete, MegaBox ima tudi vodotesno oblogo in čep za izpust tekočin, zato omogoča preprosto čiščenje z vodo in je idealen prostor za shranjevanje mokrih škornjev in blatne športne opreme.

Ves prostor, kar ga potrebujete

Ves prostor, kar ga potrebujete

V vseh različicah Ford Pume boste našli dovolj shranjevalnega prostora za vse svoje želje. Zadnje sedeže lahko za maksimalno vsestranskost deljeno preklopite v razmerju 60:40 in jih celo plosko zložite, če morate peljati več prtljage.

Prilagodljiva prtljažna polica

Prilagodljiva prtljažna polica

Ford Puma ima prilagodljivo zadnjo prtljažno polico, ki ni pritrjena na drugo vrsto sedežev in se dviga skupaj s prtljažnimi vrati, kar pomeni, da jo lahko postavite v položaj, ki omogoča prevoz večjih predmetov.

Samodejno odpiranje prtljažnika, za tiste, ki imate vedno polne roke

Samodejno odpiranje prtljažnika, za tiste, ki imate vedno polne roke

Prostoročni pomik prtljažnih vrat zagotavlja preprost dostop do prtljažnika vaše Pume, tudi ko imate polne roke. Z daljinskim upravljalnikom sistema KeyFree v žepu ali torbi preprosto zamahnite z nogo pod sredino zadnjega odbijača in prtljažna vrata se bodo odprla ali zaprla, ne da bi se dotaknili česarkoli. Prtljažnik lahko odprete in zaprete tudi, ko sedite v vozilu.

Morate peljati še več prtljage?

Morate peljati še več prtljage?

Za prevoz večjih ali zajetnejših predmetov lahko med dodatno opremo izberete strešni prtljažnik in/ali zelo uporabno odstranljivo vlečno kljuko.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Avtohiša Lavrenčič, Bojan Lavrenčič s.p.